Cytogenomic

Despre Medical Laboratory

2008: Pentru prima dată în România, Cytogenomic Medical Laboratory utilizează metoda rapidă și de înaltă precizie QF-PCR (Quantitative Fluorescence-PCR), pentru detecția prenatală a trisomiilor viabile, cu un timp de răspuns de doar 24 ore.

2009: Introducem metoda (acreditată de Fundația de Medicină Fetală FMF Londra) de înaltă precizie și cu mare reproductibilitate, datorită echipamentului Kryptor Gold Standard folosit pentru determinările serologice prenatale (dublu și triplu test). Rezultate de asemenea, rapide și precise, în numai 24 ore.

2011: Din nou în premieră pentru România, apare Screeningul Metabolic Neonatal Extins prin metoda HPLC MS/MS, care permite detecția simultană a 51 de afecțiuni metabolice.

2013: Introducem cariotipul molecular (array-CGH), metodă avansată de diagnostic citogenetic prenatal și postnatal, care identifică aberațiile cromozomiale submicroscopice, ce nu pot fi identificate folosind cariotipul clasic.

2013: Cytogenomic Medical Laboratory devine partenerul oficial al Ariosa Diagnostics (USA) pentru furnizarea în România a testului de screening non-invaziv din sânge matern Harmony, pentru identificarea aneuploidiilor cromozomilor 13, 18, 21, X, Y, test care poate fi aplicat atât în sarcinile gemelare sau sarcinile obținute prin proceduri FIV (cu ovocite proprii sau cu ovocite donate).

2015: O nouă premieră pentru România, venim în sprijinul cuplurilor care își doresc un copil prin procedură FIV, introducând Screeningul genetic preimplantațional (PGS), o tehnică nouă de testare a embrionilor pentru aneuploidii cromozomiale înainte de embriotransfer.

2016: Printr-o singură probă de sânge periferic, din acest an la Cytogenomic Medical Laboratory se poate efectua simultan calcularea riscului pentru depistarea precoce a preeclampsiei și a restricției de creștere intrauterină, dar și pentru sindroamele Down și Edwards, folosind împreună patru markeri de sânge (free β-hCG, PAPP-A, PlGF, AFP) în primul trimestru de sarcină. Screeningul extins pentru preeclampsie oferă rezultate în maxim 7 zile.

Pentru toate probele, Cytogenomic Medical Laboratory folosește controale interne, iar controlul extern al calității este certificat de către:

-           UK NEQAS

-           CEQA

-           NS Quality Assurance Program CDC-USA (NSQAP)

Programari
(004) 021.233.13.54 / 55 / 56
Luni-Vineri, 9:00-17:00