DESPRE NOI

La CytoGenomic, credem că puterea noastra stă în Cunoaștere.

CytoGenomic Medical Laboratory este specializat în testarea genetică de ultimă generație. Aplicând cele mai noi tehnologii, laboratorul oferă o gamă completă de servicii de genetică clinică, genetică moleculară, citogenetică și de screening genetic prenatal pentru a descoperi cauzele anumitor afecțiuni, în completarea evaluării pacientului, în vederea stabilirii managementului clinic sau pentru prevenirea transmiterii bolilor ereditare.  

The DNA Spirit. Folosind știința pentru a trăi viața pe deplin

„CytoGenomic cucerește noi teritorii în fiecare zi, servind drept punct de referință pentru furnizarea celor mai căutate servicii și analize genetice din țară și din regiunea Europei de Sud-Est. Suntem mândri în fiecare zi de rolul nostru în furnizarea de rezultate corecte comunității medicale și pacienților români.

Este de datoria noastră să rămânem dedicați si sa punem la dispoziția oamenilor cele mai bune servicii de sănătate, ținând pasul cu evoluțiile din domeniul geneticii și făcând, în același timp, aceste servicii accesibile pentru toți.”

Danae Stambouli, PhD., CytoGenomic Medical Laboratory

VALORI

Vrei un viitor mai bun pentru tine, pentru copiii tăi și pentru copiii copiilor tăi? Atunci nu este nevoie să cauți mai departe.

Viitorul este în ADN-ul tău. Acesta deține răspunsul la întrebări. Explică. Prezice.

Misiunea noastră? De a face ca informația din genele tale să îți fie accesibilă și ușor de înțeles.

Suntem dedicați aplicării ultimelor descoperiri din domeniul geneticii și tehnologiei informației în interesul comunității, astfel încât acestea să fie accesibile tuturor,pentru a putea lua decizii informate în privința sănătății, pentru o calitate ridicată a vieții.

Inovator în domeniul geneticii, CytoGenomic Medical Laboratory este într-o constantă expansiune și diversificare a serviciilor oferite, introducând permanent produse inovative / ultramoderne, care deschid calea către viitorul reprezentat de asistența medicală personalizată și de medicamentele țintite.

ECHIPA

DEPARTAMENT LABORATOR

DR. RODICA MARIA SIMION – MEDIC ȘEF LABORATOR

DEPARTAMENT GENETICĂ

MARIA STRATAN  Medic Genetician

PREPELIȚĂ DIANA  Medic Genetician

RADU ALEXANDRU TRUICA  MEDIC REZIDENT GENETICIAN

ANCA PAVEL MSc BIOLOG

ANDREEA ȚUȚULAN-CUNIȚĂ Ph.D. BIOLOG

IULIA PAVEL MSc BIOLOG

DIANA BRATU MSc BIOLOG

LUIZA DIMOS MSc BIOCHIMIST

IRINA BUCA  BIOLOG 

PETRUȚA GURBAN MSc BIOLOG

RAZVAN ANDREI POPESCU  BIOLOG

DEPARTAMENT SCREENING NEONATAL

ISABELA ȚÂRCOMNICU Ph.D. CHIMIST

TINCUȚA CÂJU MSc CHIMIST

DAVID SEBASTIAN PATRICHE  BIOCHIMIST 

VALENTINA PATRICIA RADOI  FARMACIST 

CATALINA SANDA  CHIMIST 

DEPARTAMENT CERCETARE-DEZVOLTARE

DANAI STAMBOULI Ph.D. – CONSULTANT STIINTIFIC

TEHNOLOGIE ȘI OAMENI

Dispunem de o tehnologie avansată și un personal înalt calificat cu experiență de peste 38 de ani în domeniu, gata să oferim rezultate rapide și precise.

Noul Test NutriVi 

Testul NutriVi  combină analiza a 109 predispoziții genetice legate de sănătate și nutriție (obezitate, diabet , boli celiace, răspunsuri la exerciții fizice și diete intervenționale, deficiențe de vitamine și minerale, etc..) cu anamneza relevantă a pacientului (intoleranțe, boli, medicamente, tensiune arterială, activitate fizică și obiceiuri, etc.).Comparativ cu alte teste de nutrigenetică disponibile pe piață, testul Nutrivi se evidențiază prin acoperirea a 384 de variații genetice. Această amplitudine extinsă în analiza genetică îl plasează în fruntea pieței, conferindu-i o precizie semnificativă în identificarea nevoilor nutriționale individuale. Prin examinarea unui număr atât de mare de variații genetice, testul Nutrivi furnizează un raport detaliat și comprehensiv, permițând-vă să înțelegeți în profunzime cerințele nutriționale ale corpului dumneavoastră și să luați decizii informate pentru o alimentație sănătoasă și personalizată.

2023
2022

Noul Test LINEA VITA 

În anul 2022, Cytogenomic a introdus pe piață primul test de screening al purtătorilor, elaborat în propriul său laborator, conceput pentru populația de origine caucaziană/europeană. Linea Vita este un test de screening cuprinzător, utilizat cu scopul de a stabili profilul genetic pentru 150 de gene asociate cu 217 de afecțiuni genetice cu model de moștenire autozomal recesiv sau legat de X, care ajută cuplurile să își înțeleagă riscurile genetice și să ia decizii informate cu privire la planificarea familială.

În curând, un nou test!
2020
2018

Din nou venim în sprijinul cuplurilor ce apelează la Fertilizare In Vitro prin introducerea pentru prima dată în România a testării preimplantaționale a embrionilor pentru afecțiuni genetice monogenice (PGD) folosind tehnologia NGS. Această testare este utilă în cazul cuplurilor purtătoare de mutații pentru a evita transmiterea acestora copiilor. Astfel, prin testarea embrionilor obținuți prin Fertilizare In Vitro, putem asigura transferul doara acelor embrioni ce nu sunt afectați, crescând șansele acestor cupluri de a avea copii sănătoși.

Am trecut de la Genetică la Genomică prin implementarea tehnologiilor SNP microarray și secvențiere de ultimă generație. CytoGenomic Laboratory este singurul laborator din România care utilizează platforme de analize genomice Affymetrix (SNP microarray) și Ion S5 (NGS), cu ajutorul cărora deschidem drumul către conceptul modern al medicinei personalizate. Prin secvențiere NGS putem analiza întregul exom – aproximativ 19.000 gene și 5000 de afecţiuni din orice specialitate medicală (cardiologie, neurologie, ortopedie, oftalmologie, boli metabolice, gastroenterologie, nefrologie, etc.).
2017
2016

Screeningul Extins pentru Preeclampsie: Printr-o singură probă de sânge periferic, din acest an, la CytoGenomic Laboratory se poate determina nivelul markerului placentar PlGF și estimarea riscului pentru depistarea precoce a preeclampsiei în primul trimestru de sarcină simultan cu dublu test.

O nouă premieră pentru România - CytoGenomic Laboratory vine în sprijinul cuplurilor cu subfertilitate, introducând o tehnică nouă de testare preimplantationala a embrionilor pentru screeningul aneuploidiilor cromozomiale, (PGS), înainte de embriotransfer în scopul îmbunătățirii ratei de succes a procedurii FIV.

2015
2013
CytoGenomic Laboratory devine partenerul oficial al Ariosa Diagnostics (USA) pentru furnizarea în România a testului de screening non-invaziv din sânge matern Harmony, pentru identificarea aneuploidiilor cromozomilor 13, 18, 21, X, Y.
Este introdus Cariotipul Molecular (array-CGH), metodă avansată de diagnostic citogenetic prenatal și postnatal, care identifică aberațiile cromozomiale submicroscopice, ce nu pot fi identificate folosind cariotipul clasic.
2013
2011
In premieră pentru România, apare Screeningul Metabolic Neonatal Extins prin metoda HPLC MS/MS, o inovație științifică care permite detecția precoce simultană a 51 de afecțiuni metabolice, un grup de boli grave cu simptome ireversibile.
CytoGenomic Laboratory introduce în acest an screeningul biochimic prenatal (dublu și triplu test) folosind metoda acreditată de Fundația de Medicină Fetală (FMF) – Londra, de înaltă precizie și cu mare reproductibilitate, datorită analizorului Kryptor utilizat pentru determinările serologice cu rezultate rapide și precise în numai 24 ore. Obiectivul acestui test este detectarea sarcinilor cu risc crescut pentru sindromul Down și alte anomalii cromozomiale si defecte de tub neural (spina bifida).
2009
2008
Pentru prima dată în România departamentul nostru modern de citogenetică oferă cele mai noi tehnologii în materie de testare pentru diagnoză, mutând diagnosticul prenatal în primul trimestru de sarcină prin analiza vilozitatilor coriale (CVS). Simultan, este introdusă și metoda rapidă și de înaltă precizie QF-PCR (Quantitative Fluorescence-PCR), pentru detecția prenatală a trisomiilor viabile.

COLABORATORI