DESPRE NOI

La CytoGenomic, credem că puterea noastra stă în Cunoaștere.

CytoGenomic Medical Laboratory este specializat în testarea genetică de ultimă generație. Aplicând cele mai noi tehnologii, laboratorul oferă o gamă completă de servicii de genetică clinică, genetică moleculară, citogenetică și de screening genetic prenatal pentru a descoperi cauzele anumitor afecțiuni, în completarea evaluării pacientului, în vederea stabilirii managementului clinic sau pentru prevenirea transmiterii bolilor ereditare.  

The DNA Spirit. Folosind știința pentru a trăi viața pe deplin

„CytoGenomic cucerește noi teritorii în fiecare zi, servind drept punct de referință pentru furnizarea celor mai căutate servicii și analize genetice din țară și din regiunea Europei de Sud-Est. Suntem mândri în fiecare zi de rolul nostru în furnizarea de rezultate corecte comunității medicale și pacienților români.

Este de datoria noastră să rămânem dedicați si sa punem la dispoziția oamenilor cele mai bune servicii de sănătate, ținând pasul cu evoluțiile din domeniul geneticii și făcând, în același timp, aceste servicii accesibile pentru toți.”

Danae Stambouli, PhD., CytoGenomic Medical Laboratory

VALORI

Vrei un viitor mai bun pentru tine, pentru copiii tăi și pentru copiii copiilor tăi? Atunci nu este nevoie să cauți mai departe.

Viitorul este în ADN-ul tău. Acesta deține răspunsul la întrebări. Explică. Prezice.

Misiunea noastră? De a face ca informația din genele tale să îți fie accesibilă și ușor de înțeles.

Suntem dedicați aplicării ultimelor descoperiri din domeniul geneticii și tehnologiei informației în interesul comunității, astfel încât acestea să fie accesibile tuturor,pentru a putea lua decizii informate în privința sănătății, pentru o calitate ridicată a vieții.

Inovator în domeniul geneticii, CytoGenomic Medical Laboratory este într-o constantă expansiune și diversificare a serviciilor oferite, introducând permanent produse inovative / ultramoderne, care deschid calea către viitorul reprezentat de asistența medicală personalizată și de medicamentele țintite.

ECHIPA

DEPARTAMENT LABORATOR

DR. RODICA MARIA SIMION – MEDIC ȘEF LABORATOR

DEPARTAMENT GENETICĂ

AS. UNIV. DR. FLORINA NEDELEA MD, Ph.D.

AS. UNIV. DR. INA OFELIA FOCȘA MD

ANCA PAVEL MSc BIOLOG

ANDREEA ȚUȚULAN-CUNIȚĂ Ph.D. BIOLOG

GEORGIANA LUNGU MSc BIOLOG

IULIA PAVEL MSc BIOLOG

DIANA BRATU MSc BIOLOG

IOANA NIȚU MSc BIOLOG

ALIONA VERDEȘ MSc BIOLOG

LUIZA DIMOS MSc BIOCHIMIST

PETRUȚA GURBAN MSc BIOLOG

ELENA TORAC BIOCHIMIST

PREPELIȚĂ DIANA MEDIC REZIDENT GENETICIAN

DEPARTAMENT SCREENING NEONATAL

DR. MARIA IULIA BRUSTAN MD, Ph.D.

ISABELA ȚÂRCOMNICU Ph.D. CHIMIST

DANIELA BOCANCEA MSc CHIMIST

TINCUȚA CÂJU MSc CHIMIST

VLADIMIR ISTRATII MSc CHIMIST

DEPARTAMENT CERCETARE-DEZVOLTARE

DANAI STAMBOULI Ph.D. – CONSULTANT STIINTIFIC

TEHNOLOGIE ȘI OAMENI

Dispunem de o tehnologie avansată și un personal înalt calificat cu experiență de peste 38 de ani în domeniu, gata să oferim rezultate rapide și precise.

Noul Test -  LINEA VITA

În curând -NUTRIGENETICS!

2022
2020
În curând, un nou test!

Din nou venim în sprijinul cuplurilor ce apelează la Fertilizare In Vitro prin introducerea pentru prima dată în România a testării preimplantaționale a embrionilor pentru afecțiuni genetice monogenice (PGD) folosind tehnologia NGS. Această testare este utilă în cazul cuplurilor purtătoare de mutații pentru a evita transmiterea acestora copiilor. Astfel, prin testarea embrionilor obținuți prin Fertilizare In Vitro, putem asigura transferul doara acelor embrioni ce nu sunt afectați, crescând șansele acestor cupluri de a avea copii sănătoși.

2018
2017
Am trecut de la Genetică la Genomică prin implementarea tehnologiilor SNP microarray și secvențiere de ultimă generație. CytoGenomic Laboratory este singurul laborator din România care utilizează platforme de analize genomice Affymetrix (SNP microarray) și Ion S5 (NGS), cu ajutorul cărora deschidem drumul către conceptul modern al medicinei personalizate. Prin secvențiere NGS putem analiza întregul exom – aproximativ 19.000 gene și 5000 de afecţiuni din orice specialitate medicală (cardiologie, neurologie, ortopedie, oftalmologie, boli metabolice, gastroenterologie, nefrologie, etc.).

Screeningul Extins pentru Preeclampsie: Printr-o singură probă de sânge periferic, din acest an, la CytoGenomic Laboratory se poate determina nivelul markerului placentar PlGF și estimarea riscului pentru depistarea precoce a preeclampsiei în primul trimestru de sarcină simultan cu dublu test.

2016
2015

O nouă premieră pentru România - CytoGenomic Laboratory vine în sprijinul cuplurilor cu subfertilitate, introducând o tehnică nouă de testare preimplantationala a embrionilor pentru screeningul aneuploidiilor cromozomiale, (PGS), înainte de embriotransfer în scopul îmbunătățirii ratei de succes a procedurii FIV.

CytoGenomic Laboratory devine partenerul oficial al Ariosa Diagnostics (USA) pentru furnizarea în România a testului de screening non-invaziv din sânge matern Harmony, pentru identificarea aneuploidiilor cromozomilor 13, 18, 21, X, Y.
2013
2013
Este introdus Cariotipul Molecular (array-CGH), metodă avansată de diagnostic citogenetic prenatal și postnatal, care identifică aberațiile cromozomiale submicroscopice, ce nu pot fi identificate folosind cariotipul clasic.
In premieră pentru România, apare Screeningul Metabolic Neonatal Extins prin metoda HPLC MS/MS, o inovație științifică care permite detecția precoce simultană a 51 de afecțiuni metabolice, un grup de boli grave cu simptome ireversibile.
2011
2009
CytoGenomic Laboratory introduce în acest an screeningul biochimic prenatal (dublu și triplu test) folosind metoda acreditată de Fundația de Medicină Fetală (FMF) – Londra, de înaltă precizie și cu mare reproductibilitate, datorită analizorului Kryptor utilizat pentru determinările serologice cu rezultate rapide și precise în numai 24 ore. Obiectivul acestui test este detectarea sarcinilor cu risc crescut pentru sindromul Down și alte anomalii cromozomiale si defecte de tub neural (spina bifida).
Pentru prima dată în România departamentul nostru modern de citogenetică oferă cele mai noi tehnologii în materie de testare pentru diagnoză, mutând diagnosticul prenatal în primul trimestru de sarcină prin analiza vilozitatilor coriale (CVS). Simultan, este introdusă și metoda rapidă și de înaltă precizie QF-PCR (Quantitative Fluorescence-PCR), pentru detecția prenatală a trisomiilor viabile.
2008

COLABORATORI